Horoskopski znak Bik

Vašu tvrdoglavu stranu (poznato je da su po horoskopu jako tvrdoglavi) možemo tumačiti pomoću planetarnog pokreta za horoskop bika. Nadamo se da će tvrdoglavi osjećaji biti usredotočeni na odlazak u teretanu, na konzumiranje zdrave uravnotežene prehrane. Na uzimanje dovoljno odmora svake noći, ali i preko dana. Ako doživljavate neku vrstu emocionalnog bloka koji te zdrave navike otežava ostvariti, nađite nekoga u koga vjerujete i odbacite one blokirane osjećaje. Vaše zdravlje je previše važno da ga shvatite olako, stavite svoje zdravlje na prvo mjesto i vidjeti ćete da će sve krenuti pravim putem.

Trenutačna astralna konfiguracija uopće nije vaš stil, niti vam odgovara. Sadašnji trenuci pripadaju drugima i općenito volite ignorirati ove dane, odnosno tople mjesece u godini. Iako zapravo ne morate biti zbunjeni, najvjerojatnije ćete se htjeti očitovati na ozbiljna pitanja, a možda i potaknuti neke ljude na nadahnuće. Ipak, nećete se osjećati kao da se ljubite s ljubavlju u srcu. Riješite se kočnica čim prije, tim bolje.

Nemojte pokušavati kretati se silom kroz maglu. Umjesto toga, trebali biste pričekati da stvari budu jasne prije nego što poduzmete akciju. Upute od drugih uzrokovat će vam pogrešno skretanje. Pričekajte dok sunce ne zasvijetli i znat ćete pravu cestu, kao svaki pravi bik po horoskopu.

Fokus vašeg života pada na vaše odnose s drugima, posebno s onima koji su u vašem radnom i financijskom životu. Možda ćete shvatiti da zajedničko druženje, podržavaju, a čak je i profitabilno. Postoji neka divna kreativna energija između vas. Budući da se istina može zamagliti, budite dosljedni kao što biku i pristaje.

Rođen Raffaello Santi, talijanski slikar i arhitekt Visoke renesanse

6. travnja 1483. rođen je Raffaello Santi, talijanski slikar i graditelj. Bio je učenik kod svog oca zlatara i kipala Giovannija Santija. U početku slika svoje prve Bogorodice, a dolaskom u Firencu na njega utječu toskanski majstori, te radi velike oltarne slike Bogorodice s djetetom, djelomice u pejzažnim ambijentima. U Rimu je boravio u službi papa i oslikao je tri odaje u Vatikanu freskama s povijesnim, mitološkim, alegorijskim i biblijskim temama. Kao graditelj je sljedbenik kasnog Bramanteova stila, a bio je upravitelj gradnje bazilike Sv. Petra. U Rafaelovu slikarskom djelu došao je do punog izražaja duh visoke renesanse sa svojim zanosom za klasičnu harmoniju i idealnu ljepotu. Kao objektivna vrijednost u slikarskoj umjetnosti ostaju čistoća njegovih crteža, jasnoća kompozicije, vedrina kolorita i neposredna ljudska realizacija portreta. Rafael je izvršio golem utjecaj na svoje učenike i suradnike. Njegov crtež i kompozicija bili su uzor mnoštvu njegovih sljedbenika. Na veliki petak, 6. travnja 1520. u 37. godini života Rafael umire od neprekidne visoke temperature. Pokopan sljedećeg dana uz veliku počast, a sahranjen je u Panteonu.

Umro Rikard I. Lavljeg Srca, engleski kralj

6. travnja 1199. godine umro je Rikard I. Lavljeg Srca, engleski kralj. Bio je jedan od ključnih sudionika Trećeg križarskog rata, uz francuskog kralja Filipa II Augusta i njemačkog cara Fridrika Barbarossu. Zauzeo je Acru i porazio Saladina u bitci kod Arsufa 1191. godine. Na povratku iz Trećeg križarskog rata 1192. godine zarobio ga je austrijski vojvoda Leopold. Pustio ga je 1194. godine uz otkupninu od 150.000 maraka. Sama isplaćena svota govori o snazi, moći i bogatstvu Engleske u ono doba.

Nakon kraćeg boravka u Engleskoj 1194. godine, ponovno je ratovao na kontinentu i to u Francuskoj pokušavajući povratiti posjede koje je izgubio tijekom svoje odsutnosti. Njegova permanentna odsutnost iz Engleske ostavila je tragove na unutarnjem planu budući da je gotovo stalno ratovanje u Trećem križarskom ratu i u Francuskoj iscrpilo gospodarstvo, stvorilo dugove i nezadovoljstvo visokog plemstva. Njegov brat i kasniji nasljednik Ivan mu je tijekom sudjelovanja u Trećem križarskom ratu pokušao preoteti krunu, ali mu se nakon povratka ipak poklonio i priznao ga svojim kraljem. Poginuo je godine 1199. u Francuskoj prilikom opsade dvorca Aimara, grofa od Limogesa. Kako Rikard nije imao djece, nakon njegove smrti naslijedio ga je brat Ivan.